surat rindu .


asalamualaikum ,

apa khabar ? . sihat tak ?
umi apa khabar ? abi ? sihat tak ?
weh makan dah ? sakit haritu , dah sembuh ke belum ?
adik adik macam mana ? lapar lagi tak ?
rumah macam mana ? dah repair?
kat sana tengah musim bunga ke , ke panas , atau...musim luruh ?  haha jaga diri tau .
jaga diri , jaga adikadik, jaga umi abi .

ermm .. cepat cepat sembuh tau , kuat semangat . anak anak pejuang agama kena kuat  !


semoga berada di dalam jagaan ALLAH . kalian kuat , kalian anak para syahid syuhada' . kalian bakal pemilik istana di syurga .

kawan , maaflah , andai kami lupakan kalian , lupa titipkan doa , lupa , lupa dan lupa . sibuk dan leka dengan kerja-dunia .
maaflah , kebelakangan ni , asyik leka , doa dititip pun kurang kurang juga . maaflah . maaf sangat sangat .
maaf la , kami sibuk tweeting , sibuk blogging , instagram-ing, kami sibuk study itu ini , kami sibuk dengan drama tv , kami sibuk  dengan online game  sampai tanggungjawab kami untuuk kalian . terabai . hmmm .

kalian mahu maafkan kami kan ?

maaf kan ye?
maaf kerana kami(muslim) masih belum bersatu jitu , kami masih berpecah belah . laluu bagaimana kami mahu selamatkan kalian . kami minta maaf . ini benar benar salah kami . kalian di sana bertarung nyawa , kami di sini masih bergaduh keanak-anakkan . maafkan kami.


._.

doakan kami di sini kuat , kuat melawan nafsu . kuat seperti kalian .

yang namanya terukir di gerbang syurga .
yang jasadnya melakar senyum biar nyawa tiada lagi

kalian kuat , moga terus kuat .

doakan kita dapat berjumpa di syurga kelak ya ?



salam rindu .



Comments

Popular posts from this blog

peluang

RESCUED

RANTS