Posts

Showing posts from October, 2017

TUNANGAN

Kepada tunangan,

Kita yang sejak dahulunya diikat tali sehingga kini . Satu masa pasti bertemu, dengan izinNya. Entah, terfikir fikir juga bagaimana rupamu --apakah elok , apakah tidak. Tak pernah bertemu,  dan semestinya seorang aku masih belum sedia bertemumu.

Wahai tunangan, semoga kita ketemu dikala aku benar bersedia
semoga bertemu dikala aku sudah cukup sempurna imanya
Semoga bertemu dikala aku cukup indah dimata Dia.

Tunangan,
Jika bukan dengan ketetapan Tuhan, tentunya tidak dapat kita dipertemukan kelak. Semoga saja pertemuan kita pertemuan yang baik, maka bawalah aku dengan sebaik baiknya.

Tunangan,
Semoga kita punya cukup masa sebelum bertemu bertentangan. Semoga  kita benar benar suka saat kita bertemu dan bersama. Kerana pertemuan kita, pertemuan yang memulangkan kita kepada Pencipta.

Kepada tunangan, aku cuma mahu pesan.
Aku belum bersedia. Masih belum bersedia untuk bertemumu.

Tunangan maut. 18/10/17 | 22:54

KAKAK TUA

Image
Empat belas sepuluh - dua kosong satu tujuh - terus lompat ke angka dua puluh Kepada si rabun spek petak hitam pink
Kepada si perempuan acah kuat tapi di dalam siapa je tahu
Gentapon forever, haha

Malas la nak tulis sweet sweet sebab guwa tahu nanti lu nganjing guwa. hahaha ! k
okay, selamat hari lahir. Dah 20 . Ada lagi 5 tahun nak prepare jadi mak orang, beberapa tahun nak jadi Dato Vida kedua, beberapa bulan nak grad, beberapa minggu lagi nak final dan beberapa hari je lagi nak bawa haluan sendiri.
Dah 20, kena la kuat dan steady macam orang yang dah  20 tahun hidup, cengeng tu takpa, sebab pondan memang begitu, eh perempuan, bukan pondan. Tapi sebab untuk nangis dan sedih  tu kena recheck balik la dimana keperluannya ( untuk nangis ), haha takkan umur 20 pun nak nangis sebab baju kat ampaian basah kena hujan?
kahkah. okay tak, gurau je. Tapi, terus kuat, maklumlah, dunia mana adil . Tapi chill je sebab tuhan tu ada dan tak lena macam aku.
___
Sanggup duh redah hujan naik moto,  cua…