Posts

Showing posts from September, 2017

RESCUED

Image
" Ihh jangan jadi bodoh lah ! " laju Feth tepis tangan Im, berterabur lighter dengan batang batang rokok dalam kotak tu.

Woi pehal kau ? mahal kut benda tu ! kau nak bayar ke ?

" Ah kesah pulak la aku ? "

Feth tahu im tu bukan tahan asap rokok pun, inikan pulak nk try smoking . Peparu pun taa kuad , heleh.

Biar kau rugi yang sedikit daripada kau hilang yang 'semua'.
*** Kau tahu, kita selalu sangka bukan bukan dengan tuhan . Selalu sangat dah. Contohnya bila kita tak dapat apa yang kita nak, ataupun apa yang kita ada ditarik semula. Stereotyped. Kita rasa Tuhan tak adil.
Kita tak perasan sedangkan Tuhan sedang menyelamatkan kita daripada sesuatu yang lebih besar kedepan sana, yang kita tak tahu. 
Kau nak pergi bank tapi tiba tiba kad bank dalam wallet kau tertinggal dekat rumah . Frust sebab nak sampai ATM dah , takkan nak patah balik, konfirmlah kena hadap jem. tapi dah terpaksa .So kau pun redah lagi sekali jalan . Geram dengan diri sendiri tu memang dah se…

RANTS

Image
Kalau orang cakap hidup ni kena memberi, sebelah pihak lagi menerima -- give and take. Aku sedar akulah golongan yang paling banyak menerima.

Terima sayang Terima cinta Terima bantuan Terima rasa kasihan Terima macam macam dalam macam macam bentuk.
Budak budak hafiz hafizah, boleh bagi syurga dekat family family depa. Budak budak yang bijak gila brilliant, boleh bagi kebanggaan dekat mak ayah depa. Budak budak baik, boleh bagi ketenangan dekat semua. Orang berduit boleh belikan itu ini untuk diberi kepada sesiapa.
Aku? Aku masih disini dengan tiada apa apa. Masih lagi menerima.
***
Taktahu apa yang aku boleh beri, boleh sumbang . Maka aku pilih untuk tinggalkan yang baik-baik. Tolong itu ini, tinggalkan memori yang baik supaya bila aku takda nanti at least orang akan ingat benda best best pasal aku. Orang tak sedih. Haha. Susah. Tak senang nak kekal jadi baik selamanya. Pernah cuba, pernah berjaya tapi sekarang tidak. Mungkin tidak (yep, please encourage me now)
Lepastu aku bina blog…