'afu

 
"yeah, i'm battling myself too"
 -- sebab apa yang aku cakap , sememangnya ditujukan pada diri sendiri terdahulu sebelum apa apa dan sebelum ditujukan dimana mana.

Dalam pada aku tegah cuba nak walk the talk, adakala jugak aku kelaut.Bukan sekali dua sebab ini absolutely memang bukan yang pertama.

Yang pertama bila kau nak berubah jadi better tapi kau terstop sementara. Lagha dan takpayah nak salahkan shaitan kerana menyesatkan akan tetapi salahkan diri sendiri sebab lembik sangat sapa suruh. lels.

Ironi gila kut, kita selalu harap orang maafkan kita lepas kita mintak maaf (kekadang tak mintak maaf pun,tapi diri sendiri harap orang maafkan) konon pakai term " sedangkan nabi ampunkan umat". Konon kita rasa kita dah cukup baik sebab dah mintak maaf (?) Konon je semua tu sebab when it comes to ourself ? apa pulak kita respon, bilamana ada orang buat salah .
orang buat sesuatu, yang mungkin kita tak suka , mungkin salah dia , mungin tidak. mungkin dia mintak maaf dan mungkin tidak. Nak tanya lah kan? kenapa masatu ita tiba tiba nak jadi tuhan, konon taknak memaafkan?
Taknak maafkan selagi sifulan tidak meminta.

hey
bukankah dia juga ingin dimaafkan seperti mana kita? 

ego gila manusia macam kita. 

setiap kali kita salah, kita harap mereka memaafkan . sedang kita? tak mahu memaafkan .
Ironi

manusia hamba tapi ego kelangit mengalahkan tuhan.

***
Dan untuk engkau , engkau dan engkau ( sambil tangan tuju depan cermin)
are you expecting what when repeating the same fault to someone and then simply said "sorry i didn't mean it " annoying tahu ? buat salah yang sama lepastu minta maaf -- rasa macam kat mana nilai dan keseriusan permintaan maaf awak tu? 

eh haha okay, rasa macam tengah menaip menggunakan ego duh. serious !

Bila dah buat silap, mintak maaf secara serius , jangan ulang dah. or at least cuba sungguh sungguh taknak ulang salah dulu dah. cuba .

***
well, itu beza manusia dengan tuhan, sebab manusia ada limit. nak maafkan orang pun kekadang berkira , kekadang malas dah nak maafkan orang sebab they keep on doing the same thing- and say sorry-and repeat-again-(repeat)

kalau tuhan, lain, lagi banyak salah yang kita buat kemudian diiringi maaf dalam erti kata lain taubat itulah yang ALLAH suka. Dia suka kita "kembali" dekat Dia.

sebab sayang.

kita sayang Dia tak ?

: )

13/8/2016 | 10.29
healed. alhamdulillah





Comments

Popular posts from this blog

peluang

RANTS

Lyubov.