tidur lah !

 kalau bintang bintang  boleh setia bergantungan di langit gelap , mengapa tidak kita
--- 
setia berdiri di langit langit ujian  ? bukankah kita juga bintang ?  
bintang syurga.

kalau . kalau .
kalau orang lain boleh kuat untuk kita , kenapa tidak kita kuat untuk diri sendiri ?
kalau mak abah boleh struggles hard nak jaga kita , kenapa pula kita tak boleh jaga diri sendiri ?
kalau orang yang dah tahu lifelimit boleh semangat nak terus hidup , kenapa tidak kita?
kalau orang yang kudung kaki tiada tangannya boleh berjalan dan hidup apa adanya , lalu mengapa kita yang serba serbi lengap segalanya berkata "tidak" ?
kalau semua orang dunia ni nak give up, kau agak agak ada lagi tak bahagia dalam dunia ni ?
kalau semua benda nak salahkan takdir nak salahkan tuhan , kau rasa apa makna syurga diciptakan?

entahlah . semuanya bercakap pasal kalau. sesuatu yang tak pasti pun .

"bila cakap pasal 'kalau' , unta di gurun pun boleh masuk kampung "

haha.

kenapa manusia suka meminta instead of memberi ?
kenapa manusia suka menyalahkan instead of mencari penyelesaian?
kenapa manusia suka berpurapura instead of berlaku jujur ?

erm, sebab mereka manusia?

tapi sampai bila kita nak jadi sekadar manusia . yang hidupnya sia sia , mati juga sia sia ? entahla . selagi tak berubah , selagi itula kita tetap 'manusia'. tak ada improvement.
taklah.

tak mintak pun kamu bina body sampai tough mcm hulk untuk lawan israel , tak minta pun kamu pasang sayap kiri kanan nak terbang lempar peluru . tak . bukan perubahan dari segi fizikal yang diminta. tapi perubahan iman.

dahla kut.  ni midnight thought aku . aku nak tidur .
maaf salah silap ,


***

2.09 am | 29/3/2016
a twinkling star will never shine bright in the shiny sky

Comments

Popular posts from this blog

peluang

RANTS

Lyubov.