hello?

Khas buat kalian si penyebab guwa gelak-nangis sampai semput siput :


 Hang kalau hang duduk dengan aku mesti kerja hang tak jalan , tengok aku ? dah nak siap dah 
sambil tunjuk note separuh siap dia .

" hahaha ! tau takpa , kalau aku duduk dengan hang , penat gelak tau . penat ! hahaha ! "

Aku seka air mata yang tersisa . Haish , basah tudung dengan air mata. Bukan sebab menangis sedih , tapi sebab banyak gelak bila dengan sahabat yang kamceng tahap super saiya ni . Entah apa yang lawak pun , entah . Tapi mesti gelak .

no idea orang putih kata .

Kawan baik tu  bila kau bahan dia , dia bahan kau juga . Bila dia lempang kau , kau gelak ( sambil kau lempang muka dia semula ) . Memang lah kadang kadang terasa sikit . Tapi tak pernah nak simpan dalam hati . No offense . Kau sedar dia terima segala kurang lebih kau sehingga kau begitu selesa untuk jadi diri sendiri . Bukannya selama ni tak jadi diri sendiri . Cuma kalau dengan orang lain , kita ni lebih proper sikit adabnya . Sopan sopan gitchew~

Kawan baik . Definisinya luas . Bahkan , lain orang lain definisinya .

Tapi bila bersama , sungguhlah terasa bebas . Bebas melepaskan kekurangan dan kelebihan kita terbang bersama kekurangan dan kelebihan mereka , maka wujudlah satu term

completing each other 

Sungguhlah bukan senang nak  jumpa sahabat . Sebenarnya guwa bimbang jugak , takut takut guwa dah tak dapat rasa nikmat sahabat macam kat maktab dulu . Fiuu ~ risau risau . Tapi , pesan pada diri

  1. Jadilah yang baik sebelum mencari yang baik .
  2. Ikhlas menerima dan buka hati luas luas sebab tak semua orang mampu jadi macam apa yang kita nak . Sebab kita pun tak mampu nak jadi macam apa yang orang lain nak .
  3. Sabar .Tak semua orang mampu kamceng dengan kita dalam sekelip mata. It maybe took a months or a years , but from my experience , two years and above is ' at least ' . At least !

Eh dah macam entri  cinta pulak ni . Adoi -.-

***

So gais since you are going to the next level of your life ,

Goodluck for yourself ! Goodluck for everything . Jangan lupakan manusia rare macam saya . ops ! hahaha . Cari aaa geng yang macam aku kat sana , at least bila hang kawan dengan dia , hang boleh ingat aku . Hehew #sistryhardtakmahudilupakan.








27/5/2015 | 3:46pm
so am i the one who still cannot move on with this friendship thingys ? yeah  . i won't move on I won't .


Comments

Popular posts from this blog

peluang

RESCUED

RANTS