if i could


really .


***
astaghfirullahalazim , serius , sumpah ada benda yang aku nak cakap , tapi apa eh ? tiba tiba blank  .

oh ya .
hidup.


haha 
biasa ahh .
kita mesti nak happy . nak nak pulak bila orang lain pun happy sebab kita pulak tu . pergh  sumpah it made my day when you're happy .

 ***

oh ya , dah ingat Rasulullah harini?

Allahumma sholli ála Muhammad wa ála alihi Muhammad .

"sedangkan insan mulia macam baginda Rasulullah juga ada yang benci , sedangkan baginda yang bertaraf KEKASIH  juga tuhan uji dengan hebatnya "

inikan pula kita yang bertaraf HAMBA ?


layak lah dibenci , layak jugalah diuji .

hey , tenanglah , manusia benci itu biasa , sedangkan kita pun kadang kadang timbul rasa benci kat sifulan . kan ?

hey , sabar dan terus kuat .

bukan saja saja tuhan kirimkan ujian .

"tuhan kirim chenta"--- kata kazasyahira

sabarlah,  kalau kita sabar + redha , nanti tuhan tambah lagi nikmat .

maaflah weh , aku cuma mampu suruh kau bersabar , sedang juga aku tak tahu apa kau rasa , tak pula aku bantu legakan kau .

suruh orang sabar memang mudah kalau nak dibandingkan dengan diri sendiri yang kena tanggung "sabar" tu , kan ?

yer . aku faham .

haha . weh ?

ujian yang hebat untuk orang yang hebat jugak tau ?

urm .. haha , jangan lah give up . memang dunia tempat berpenat . jangan give up lagi .

weh ,
don't do such things yang buat kita langsung tak dapat bertemu di dunia , hatta di syurga juga .


this is a hope .

to reunite with my family and friends in jannah .

jadi , sabarlah sikit jer lagi . hidup di dunia ni tak lama . segala rasa sedih yang kita rasa pun tak lama . 

kalau nak dibanding kan dengan ganjaran syurga yang bakal kita dapat kelak di syurga nanti kan ?



sabar sikit lagi . sabar untuk syurga . sabar untuk kita . 



maaf lagi sekali sebab tak dapat nak merasa sama apa yang kau rasa .


weh .
people loves you . Allah too .



wassalamualaikum .






Comments

Popular posts from this blog

peluang

RESCUED

RANTS