wohoiii

 bismillahirrahmanirrahim , hemm . smile

so lets make it fast , dah nak magrib .
so brother , thank you for the laptop , pinjam tau ? :)

heee

lately rasa futur . jyeahh . futur bukanlah sejenis makanan atau permainan seperti konda kondi dan kuih koci .
futur tu satu perasaan , yang bagi aku takdalah keji mana ,

cuma

 SANGAT TIDAK BAGUS UNTUK DIBIAR LAMA . NANTI MELARAT

ha .

futur -- perasaan malas nak buat ibadah , nak sebar kebaikan pun malas , hati tak tenang , gelisah wehh gelisah .

selalu jadi bilak kita dah berlama tinggalkan "persekitaran yg baik "
bukan nak nak cakap yang duduk di rumah bagi suasana negatif , tak . cuma kita dah kurang dapat ingatan , suruh tahajud , solat sama sama , jemaah sama sama , tiada arbiyah , tiada usrah mahupun juga halaqah .

terlalu berlama dengan hiburan pun boleh bawa futur jugak .

pernah rasa tak tenang ?
rasa gelisah ?
solat lima waktu cukup , tapi , hati entah kemana waktu solat ?

cepat taubat sebelum melarat . carilah kekuatan semula . kekuatan itu semestinya pada tuhan

teruskan #odoj ( one day one juz ) kita semula .
minta kekuatan
minta doa
hadirkan diri dalam majlis ilmu ,pun boleh :)

okay , lets make it faster .

hm hmm . jadi , kalau boleh pilihlah suasana yg baik , kalau boleh paksakan diri datang majlis agama ,

kita pergi halaqah bukan sebab kita baik , percayalah. kita pergi halaqah sebab kita NAK jadi baik ., yang pergi halaqah tu semuanya bukan makhluk suci persis malaikat . semuanya sama . macam kita . semuanya pendosa . semuaada rasa nak berubah , macam kita ? :')


hatta , tiada yang suci pun dari dosa , dosa dia ? dia dan tuhan saja maha tahu ,

dosa kita ? shh.. simpan diam diam .

senyum .

hehe

Allahumma sholli 'ala Muhammad , wa 'ala alihi Muhammad


p/s : doakan guwe . rasa futur gak ahh ,lately ni , sebab tu post artikel nih , eheh




okay , i love you for the sake of ALLAH , maaf salah silap , kalau ada salah apa apa , tegur eh ? please . heee .

salam magrib .


"kalau bukan kita yang teruskan perjuangan Baginda , maka siapa lagi , ye dok ? "

^^,

Comments

Popular posts from this blog

Lyubov.

peluang

8June