Kekuatan.


asalamualaikum

"  Kau berikanku segala-galanya dan Kau mengujiku dengan cinta dunia yang sungguh        indah . lalu berpaling aku darimu. lagi . Allah ..."
 ***

its such a bless to meet you . 







kau tahu ? kau punya kekuatan turut sama menggugah aku untuk menjadi kuat . Kalau dulu , sakit sikit sikitpun aku dahbising , eh , taklah bising  mana , cuma rasa macam nak bagi satu dunia tahu (tweet)

"ahhh. headache "

contohnya .

haha .
Tapi , lepas direzekikan tuhan untuk kenal kau , , aku makin kenal erti syukur yang sebenarnya . makin segan nak merengek dengan ujian yang tuhan bagi , sebab

apa yang kau rasa , apa ujian yang kau terima , jauh sejauh jauhnya hebat dari aku .

haha , you're stronger than you know .

jadi ?

stay strong . lillah . fillah .

la haulawaquwwata illa billah .

tak tahu nak  cakap macam mana . tapi, nak cakap juga .

berat mana pun ujian yang kita dapat , Allah tahu kita kuat
mana mungkin tuhan kejam , mahu timpakann ujian yang tak mampu kita tanggung ,
nama pun

"ujian kerana tuhan sayang "

tak perlu banyak pesan kot . aku pasti kau tahu apa definisi sebenar sebuah ujian kan ?

cuma perlu ingat

kuatlah . kuat sampai kaki mencecahi lantai lantai syurga .

jangan lemah , jangan putus asa .

sebab kau sumber kekuatan untuk orang orang yang sayang kau . weh ?

kalau ada apa apa  masalah , jangan pendam , aku ada , Allah ada jugak . blog ada. Diari pun ada. yang penting , jangan pendam .

mahu jatuh ? Boleh , tapi jangan berlama .
biar tuhan jadi sandaran kau, tak kira waktu .
sebab , bila kau bersandar pada manusia,

kemungkinan besar untuk rebah buat  kali kedua adalah BESAR .

alah manusia ,
bila penat , mudahlah jatuh rebah . kalau Allah ? ofcourse lah DIA MAHA KUAT .

kan ?

weh . i know i can't help you very well . i can't transfer my happiness to you . But , for sure aku harap aku dapat jadi yang-ter-paling-berguna untuk semua orang termasuk kau sementara kita ada sedikit masa ni , sementara Allah pinjamkan umur untuk aku .

haha weh . please be happy . because Allah loves you more .


kau happy , aku pun happy ,assalamualaikum , 



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Lyubov.

peluang

8June