:3


 dulu aku suka letak kat bio twitter aku

"philophobia "

"cherophobia "

"heartless"

haha dan seangkatan
saja letak , tak pernah rasa pun apa benda heartless yg sebenarnya , heh , but when it really happened to mehh, Allah jer tahu .

pasal fobia , haha ,mau nangis rasanyaa ,
takut , nak nangis , bercampur baur , seriously ,physcologycally memang effected .

ouh , baru aku  tahu fobia itu apa . heh

dah , diri sendiri dah sihat , psikologi dah sihat , tak payah la nak mintak dpt penyakit phobia dan sebaris dengannya , tahu ? bersyukurlahh
(aku cakap dengan diri sendiri )

 ***

heartless,
selepas mengalami zaman kejatuhan, atau juga lebih mesra dikenali dgn zaman aku lalai dengan "crush crush " nii

" rasa nyesal sangat ,
kenapa aku tak dahulukan ALLAH ?
Kenapa aku 'jatuh' lagi ?
kenapa?
kenapa?
" dah , aku dah penat , baik aku jadi heartless . aku nak jadi heartless !  "
lebih kurang macam tu lah monolog aku .

waktu tu
aku selalu  minta nak jadi heartless , padahal aku tak tahu rasa jadi heartless tu macam apa

sampai ditakdirkan satu hari

stress yang sangat stress
penat yg sangat penat
masalah demi masalah terbeban ( lah sangat )
frust , sedih , marah , woahh semua benda negatif bergaul menjadi salad tahu ?

lemah sangat . manja sangat
dan jadilah heartless untuk setengah hari . eh

* padahal masalah tak besar mana pun *

rasa heartless tu  mcm anggota badan yg lumpuh
hang geletek dia , dia takkan geli , hang tikam dia , takkan sakit

macam tu laa

i supposed to be happy ,at certain moment , tapi rasa macam lumpuh gila jiwa aku
takda rasa apa apa .
mungkin sebab dah penat rasa sedih
dan dah takda keinginan nak rasa gembira .

waktu tu , aku cuba nak gelak , ha , boleh gelak , tapi kosong

"a laugh without joy"
rasa nak nangis , tapi penat dan malass sangat

rasa macam nak 'patungkan ' diri , lantak la dengan dunia luar .

alhamdulillah , dah tak jadi macam tu dah , fuh tak seronok tahu ?

****
dan benda sebenarnya yg nak disampaikan kat sini bukanlah mengenai kisah personal aku yg , haha ntahpapa sebab aku tahu , orang orang yang dekat luar sana jauh lebih bermasaalah dari aku . err i mean , jauh lebih perit ujiannya dari aku .

yang point kat sini ialah ,

kadang kadang , kita tak pernah tahu apa orang rasa , dan kita hanya buat buat tahu

kita tak pernah travel masuk dalam hidup orang , dan rasa apa yg sebetulnya dia rasa
,lalu ,kita ingat ,apa yg dia rasa tu , cuma biasa biasa.tak perit . tak pedih . gembira gembira saja ~


alah , macam aku ,

 ingatkan jadi heartless tu seronok ,

sekali pap !

 kena batang hidung ,
baru rasa siksa orang yang nak rasa happy , tapi tak mampu .

JEDA .
bersyukurlah dengan nikmat yang kita ada , tak perlu tunggu sampai semuanya dah hilang , baru kita nak sedih , hargai rasa bahagia yg kita pegang saat ni .

bahagia dengan Allah
Bahagia dengan mak ayah
bahagia dengan sahabat ?
ya

bahagia dengan every single thing yang kita ada  . sebab ada orang yang nak sangat nikmat yg kita miliki
tetapi  dia tak mampu memiliki , sebabnya tiada rezeki.

contohnya ,

credit to : budaktomato ( http://budak-tomato.blogspot.com )

lagi satu
apa yg jadi  pada kita , takdalah teruk mana . takdalah berat mana . seriously .
ada insan kat luar sana , yang lebih menderita
yang hatinya dah heartless berhari hari
yang teringin nak rasa bahagia , tapi tak mampu
yang teringin nak berjalan macam biasa , tapi lumpuh kakinya ,
sedangkan kita ? mogok lapar sebab daddy tak belikan high heels baru ?
ada
ramai .
kalau nak bandingkan hidup aku dengan mereka , hmm
malu . kita lemah sangat . terkena ujian sikit , dah melatah . mungkin kena ubah diri jadi lebih taff , kan ? macam depa ~

sedangkan ada orang yg dah jatuh ditimpa tangga lagi . tapi still boleh redha , boleh syukur . boleh gembira dan menggembirakan orang lain , takkanlah aku yg terkena "tempias " hujanan ujian boleh lemah , boleh 'demam'
kuatkan antibodi , dengan syukur :)



point is ,  redha dan bersyukur perlu untuk bahagia
walaupun term happily ever after takkan pernah wujud di dunia , sebab term tu cuma layak di syurga . cubalahj jadikan dunia tempat paling bahagia !
insyaALLAH , we wii be like " happy ever after " soon , at the Jannah :')


                                                                                                                                                  asalamualaikum
fi hifzillah
10 september 2014












Comments

Popular posts from this blog

peluang

RESCUED

RANTS