Posts

Showing posts from 2014

credits to you

Image
[entry ni ada guna aku kau , walaupun sebanarnya kita tak guna pun aku kau ]

asalamualaikum .  alhamdulillah secara offical mahupun tidak, aku dah jadi bekas pelajar . tamatnya SPM bukan bermaksud tamatnya sebuah friendship . kan ?

maaflaa, aku nak feeling sikit .
ehm . ambik nafas


dah lima tahun kita sama sama , dari sekecil kecil budak form 1 ,sampailahh sekecil kecil dan masih kecil , akak form 5 .dan .. kalau aku nak ulang balik semua memori dulu ,memang tersangatlah banyak , kalau nak bukukan pun ,belum tentu cukup satu buku . ya , ini serius .


banyak jer kisah , dari sekecil kecil benda , sampai sebesar besar kes (polis) jadi sepanjang aku dekat sini . ahhh takyah cerita lah . haha sebab bukan tujuan aku menaip pagi ni pasal memori dulu dulu .

urm , hmm , malu sebenarnya nak cakap , but , emm... haha , hei , i hope u will read this post , dan jangan nangis nangis lagi k? hahaha (poyo )

ehm , awak , maaf sangat  sangat
ada waktu kita tak bercakap lama , maaf , bukan sebab meraju…

:3

Image
dulu aku suka letak kat bio twitter aku

"philophobia "
"cherophobia "
"heartless"
haha dan seangkatan
saja letak , tak pernah rasa pun apa benda heartless yg sebenarnya , heh , but when it really happened to mehh, Allah jer tahu .

pasal fobia , haha ,mau nangis rasanyaa ,
takut , nak nangis , bercampur baur , seriously ,physcologycally memang effected .

ouh , baru aku  tahu fobia itu apa . heh

dah , diri sendiri dah sihat , psikologi dah sihat , tak payah la nak mintak dpt penyakit phobia dan sebaris dengannya , tahu ? bersyukurlahh
(aku cakap dengan diri sendiri )

 ***
heartless,
selepas mengalami zaman kejatuhan, atau juga lebih mesra dikenali dgn zaman aku lalai dengan "crush crush " nii

" rasa nyesal sangat ,
kenapa aku tak dahulukan ALLAH ?
Kenapa aku 'jatuh' lagi ?
kenapa?
kenapa?
" dah , aku dah penat , baik aku jadi heartless . aku nak jadi heartless !  " lebih kurang macam tu lah monolog aku .

waktu tu
aku selal…

terlalu banyak

haih ... hela nafas , kamu tahu ? aku pendosa, tanpa noktah lagi aku bukan macam kalian bukan sama sekali berbeza
dengan amalnya dengan semangatnya dengan tarafnya sama tuhan
jauh sekali . kita tak sama
ALLAH , ALLAH ,ALLAH ,
disebabkan ketidaksamaan ini , terfikir jugak kadang kadang , apakah layak kita bertemu, dan menjadi JIRAN SYURGA ?

Ya ALLAH , engkau maharaja seluruh alam , lindungilah ummah ,lindungilah Umat Islam di seluruh dunia


masa aku tengah senang lenang menaip , duduk sedap , berselimutkan rasa tenteram , kalian di sana ?

mungkin baru saja selesai  berjemaaah , di antara runtuhan runtuhan bangunan mungkin ? atau juga kalian masih menangis atas beribu  kehilangan ?

aku doakan , semoga semuanya baik baik saja .

***

rupanya
sangkaan salah ,
baru dapat berita terkini . baru , tertulis di muka buku .masih baru , sewaktu post ini sedang ditulis




Terkini | 1.35am | Perang Hari ke-20

Beberapa peluru pandu serangan dari puak penjajah Israel menyerang Hospital Beit Hanoun Utara sem…

stay strong .

Image
alhamdulillah.asalamualaikum | Allahhumma Sholli 'Ala Muhammad w'aala alihi Muhammad

***




wei , penatlaa , asyik aku je kena , asyik aku je sedih , tuh tengok tuh
kenapa orang kat sana tak kena apa apa pun ,"

rungut iman sambil menumjukkan ke arah sekumpulan remaja sebaya mereka yg memang terkenal dengan pakaian yg  UP - TO DATE  , terkenal di mata ajnabi , couple sana sini




kau kena apa iman ?


kena uji ?


ke kau rasa down lagi ?


haa, lebih kurang laa ~



dear, kau tahu ? takkan beriman seseorang itu sehingga dia diuji




yela, tapi kenapa mesti aku yg kena ujian macam ni ?




tu diorang tu , dahla tak solat ,takde pulak kena apa apa , takda pulak kena uji , takda pulak rasa macam




aku rasa , then ,nikmat datang berbondong bondong je kt diorang ,




kenapa hah ? dunia memang tak adil eh ?



*pap *  kedua belah bahu iman ditampar .







weyh , kau sedar tak kau cakap apa weyh ?

first , meh ingatkan kau balik

kau rasa kau sorang jer diuji ? sedangkan diorang tak ?


kita semua diuji beb , semua !
cuma…

pernah ?

Image
syukur . sabar



terima kasih Allah , terima kasih abah , terima kasih mak . terima kasih  sahabat . terima kasih ujian


aku tak tahu nak mula macam mana ,

direct terus lahh

haa, pernah sedih tak ? pernah sakit hati bila tengok orang lebih dari kita ? pernah ? pernah kena hempap batuan ujian tak ?




pernah bersyukur tak ?

well , some people out there , ada yg lagi menderita daripada aku , pernah aku kesah ?

"aku sakit sikit , dah rasa macam apa dah , lemah "
aku kena kutuk sikit , dah down macam apa dah .

lemah .

ya . itu aku

sedangkan , yg kat luar sana ,ada yg lagi teruk deritanyaa , pernah aku reflect diri ?


nak tanya jelah
pernah tak aku sabar bila aku kena uji ?
pernah ?

haha tipuu

kalau aku sabar ,takkan aku  nak mengeluh  ? 

"kita kena terus sabar dalam bersabar "


 syukur .

aku nampak dia ada something yg aku tak ada. aku cemburu . aku sedih . sebab kekurangan aku . aku kurang itu , kurang ini

pernah aku fikir ?

apa yg Allah bagi kat aku ni , bersesuaian dengan ap…